Post thumbnail

Two Point Hospital Review

POSTED BY Peter maart 4, 2020

Two Point Hospital
TWO POINT HOSPITAL REVIEW
Daar sta je dan aan het begin van jouw eigen ziekenhuis imperium. De conciërge is bezig met het opzuigen van spoken van overleden patiënten en verderop in de gang is de dokter bezig iemand te helpen die een hoofd als een gloeilamp heeft en natuurlijk breekt er brand uit in de operatie kamer als de inspectie net langs komt. Dit zijn maar kleine aantal grepen van de chaos die je overkomt in de wereld die Two Point hospital heet.

ZIEKENHUIS DIRECTEUR DAAR STA JE DAN.
Zodra je de game opstart begint jouw baan als beginnend ziekenhuis baasje de al eerder uitgekomen ziekenhuis sim is meer dan alleen een ziekenhuis bouwen en patiënten helpen. In de game zit een behoorlijke variant van managen enzakelijke aspecten zo zit je met het omhoog houden van het moreel van je personeel , het promoten als ze goed werk leveren maar ook ontslaan als er niks meer uit de handen van deze arts of verpleegkunde komt. ook moet je denken van hoe staat het met de uitgaven van het ziekenhuis en is er wel genoeg entertainment in het ziekenhuis te vinden voor patiënten en werknemers die pauze hebben of staan te wachten op hun afspraak er komt dus veel meer kijken dan even een ziekenhuis te bouwen.

VAN CLOWN ZIEKTE TOT EPIDEMIE
In deze ziekenhuis sim draait alles om zoveel mogelijk patiënten beter te maken, dit doe je door net zo als in het normale leven, dat de patiënt binnen loopt en nog niet weet wat hij heeft tot aan het moment dat hij ze medicijnen ophaalt bij de apotheek zo bouw je verschillende ruimte met elk ze eigen specialiteit. Daarbij hoort natuurlijk ook een speciale dokter of verpleger die dit kanverhelpen en zo moet je ook je keuzes maken in de vacature bank naar het juiste personeel.zo is de ene dokter heel goed in zijn werk met is hij op persoonlijk vlak heel chagrijnig of heeft uit het niets woede uitbarstingen dit zijn keuzes die aan jouw liggen om zou het juiste personeel aan te nemen op de juiste plek om zo jouw ziekenhuis in goede banen te lijden.

 

 

STERREN ZIEKENHUIS IN DE POCKET
Elk ziekenhuis heeft namelijk specifieke uitdagingen om tot maximaal drie sterren te behalen. Zo moet je winst maken, je patiënten tevreden houden of je personeel trainen. Eén ster speelt dan een nieuwe locatie vrij. Alle levels leren je nieuwe gameplay elementen die je met terugwerkende kracht kunt gebruiken, endat gevoel van progressie werkt in het begin stimulerend. Na een tijdje kom je echter tot het pijnlijke besef dat het weinig zin heeft om alle ziekenhuizen volledig uit te bouwen, want op de lange termijn lijken ze op elkaar en doe je overal hetzelfde. Two Point Hospital schiet zichzelf zo in de voet: elk level is gethematiseerd, Tegelijk verlies je een deel van het plezier door steeds slechts de uitdagingen die eigen zijn aan het level te voltooien.

VERDICT
Al met al is Two Point Hospital vermakelijk en zal je uren bezighouden doordat het zo lekker weg speelt. Echter zijn er wel wat puntjes waar de studio nog mee aan de slag zou kunnen. Zo voelt de game meer aan als een bouwsimulator dan een managementgame en mist er variatie doordat elk ziekenhuis weer hetzelfde is. Daarbij wordt de game niet altijd echt moeilijk en blijft het op sommige momenten mee gaan met de flow. Desalniettemin speelt het lekker weg, is het best vermakelijk en vliegen de uren voorbij. Daarbij zit er in deze nieuwe versie de uitbreidingen om je op vermakelijke manieren nog uren bezig te houden.

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *